Gelegenheidskoor: Zingen is twee keer bidden

gelegenheidskoor
Gedachten om de uitdaging aan te gaan iets te schrijven vanuit ons ‘Gelegenheidskoor’. Op 14 Aug. zijn wij begonnen met de eerste repetitie. Je merkt bij alle koorleden dat je weer op gang moet komen. September was gelijk een drukke maand met een nieuwe start op 10 Sept, altijd speciaal! Voor Oktober staat gepland het bezoek van Francis Evers die ons wat bijschoolt op zanggebied. En u leest het goed als je denkt; Nou, nou er gebeurt nog al wat!

Sinds wij nu enkele jaren in Dronten wonen moet ik nog al eens denken aan iemand die vanuit Brabant verhuisde naar een opschuif bedrijf in Ens (N O P). Ik hoor hem nog zeggen ; Dank zei onze kinderen is het gelukt om in deze mooie polder opnieuw te beginnen. En om er tussen te komen bij de plaatselijke gemeenschap! Waarbij vooral de school en de kerk ons voortdurend hebben gesteund en geholpen. Soms ervaren wij dat net zo, het valt voor ons ook niet mee om onze draai te vinden binnen de Gelegenheidskoor Zingen is twee keer bidden ‘Ludgerus’ gemeenschap. Echter met behulp van het ‘Gelegenheidskoor’ is het gelukt om aan te sluiten. Zo zie je, dat een koor veel meer kan betekenen dan zingen alleen! Dit zijn zomaar een paar voorbeelden die passen bij het thema de ‘Regenboog en de Wolk! Wat zou het goed en fijn zijn om dit met meer mensen te mogen delen en beleven. Niet alleen samen zingen maar tevens de warmte er omheen ervaren in momenten van vreugde, verdriet, zorg, hoop en geloof.

Het gesprek bij de koffie over de gewone alledaagse dingen aangevuld met vanzelfsprekend een vlaagje gein! Heb ik hiermee u of jou nieuwsgierig gewekt, wacht dan niet te lang anders wordt de koffie koud! Wij repeteren iedere maandag van 13.30 u tot 15.30 u. Laat ons verrassen en schuif bij ons aan!?

Terug naar het thema met een mooie, misschien wel de mooiste aanvulling! In de Mei en Oktober maand staat Maria nog dichter bij ons dan door het jaar heen. Maria die als geen ander zelf de Regenboog is in de Wolk van zovele mensen. Ook voor u en bij mij, talrijke kaarsjes laten wij branden bij Haar. Zoals een moeder een bijzondere plaats inneemt in het leven van ieder mens. Zo heeft Maria een bijzondere plaats In de Katholieke kerk. Zij is een voorbeeld van Geloof en Liefde en straalt dat ook uit. In haar eenvoud, liefde, dankbaarheid die ze uitzingt in het; ‘Magnificat’ Haar eerbied, die zo mooi doorklinkt in; ‘Mijn geschiede naar uw Woord’ Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan! Als koorzanger probeer je een glimp van dit alles te beleven bij het zingen van het ‘Avé Maria’ Heilige Maria, over de hele wereld komen ontzettend veel kleurrijke mensen naar u toe, met een hart vol hoop en eerlijke wensen.

Namens het ‘Gelegenheidskoor’ Kees Verschure