Kerst Inn vierde 40-jarig jubileum

KI2017Logo

Jubileumeditie Kerst Inn bood bezoekers een warm welkom

De 40e editie van de Kerst Inn trok gedurende tweede kerstdag ruim 200 bezoekers naar de verschillende activiteiten die in de Ontmoetingskerk werden aangeboden. Helaas waren Ger en Truus Postma door de griep geveld, waardoor het kaarsen maken geen doorgang kon vinden. Gelukkig werd in Louisette ten Donkelaar een goede vervanging gevonden: met een 3D pen kon bij haar een kersttafereeltje in een glazen potje met sneeuwbaleffect worden gemaakt. Bij Marjolijn Windig werden van dennenappels kerstversieringen gemaakt en Lummechien Noordam verzorgde weer het schilderen. Nieuw was een workshop ‘Relaxed het nieuwe jaar in’. Daarin werden bezoekers getraind om zich door middel van ademhalingsoefeningen te ontstressen.
Verder stond traditioneel muziek en dans op het programma. Dansers van dansstudio Eddy Overeem lieten weer verschillende dansvormen en -stijlen zien. Later op de middag deden de Belly Dancers dat ook, waarbij bezoekers de gelegenheid kregen mee te dansen. Michealine Rombley, inderdaad de zus van …., bracht enkele bekende kerstliederen ten gehore en kon op een warm applaus rekenen.
Herman en Afke de Pee leidden de traditionele bingo. Veel bezoekers gingen met leuke prijzen naar huis.
In het jeugdhonk konden de jongeren (maar ook ouderen waren welkom) terecht voor het spelen van games, tafeltennis, tafelvoetbal, blikwerpen, vier op een rij of andere spelletjes. Voor het wat serieuzere spel stonden schaak- en damborden opgesteld. En natuurlijk kon er – op z’n oudhollands- worden gesjoeld.
Om het 40-jarig jubileum kracht bij te zetten konden bezoekers op de foto in een speciaal gemaakt foto-frame. De foto’s zijn te zien op de website www.kerst-inn-lelystad.nl
De Kerst Inn werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Ruim 70 mensen maakten daarvan gebruik. Wat over was, is verdeeld tussen de inloophuizen, Open Haven en Waterwijk.
De Kerst Inn een initiatief van de protestantse Gemeente, samen met de katholieke geloofsgemeenschap Pax Christi. Om het initiatief te blijven voortzetten zijn elk jaar vrijwilligers, en ook financiële middelen, nodig. Wie zich wil aanmelden, alvast voor volgend jaar, wil doneren en/of meer wil weten over de Kerst Inn, kan terecht bij de voorzitter van de commissie: Dick Nauta, kerstinn@hetnet.nl, tel. 0320-240649.