Pax Christi Buitenkapel

We schrijven 29 mei 2016 12:12

Geschiedenis

Op maandag 29 februari heeft de firma SUPERNEON, hetzelfde bedrijf dat het grote kruis op de Petruskerk heeft geplaatst, het kruis van de Pax Christi Buitenkapel geplaatst en aangesloten. De week daarvoor heeft de Beheersgroep het nodige werk verricht om de stroomkabels naar de buitenkapel te geleiden.
Het kruis is aangesloten op de dag/nachtverlichting van de kerk en het zal het blijken of dit de juiste keus is.
Ook de lichtsterkte van het kruis is afgesteld en ook hier zal nog worden bekeken of dit de juiste sterkte is.
De ‘hufterproof-deur’ is eveneens aangebracht maar laten we hopen dat deze deur zijn kwaliteiten niet hoeft te bewijzen.

Het is wel symbolisch dat de buitenkapel in de Paastijd gerealiseerd is. Met dit verschil dat deze tijd tijd 40 dagen duurt en de tijdspanne van initiatief nemen en realiseren van de buitenkapel 19 maanden. Je zou kunnen zeggen: ‘Het is volbracht’ maar dat is het nog niet helemaal. Een echte kapel wordt ingezegend en de inzegening hoort op een bidprentje te staan. Gezien het moment van realiseren van de buitenkapel was het niet mogelijk om de kapel vóór de Pasen in te zegenen maar is dit op zondag 29 mei 2016 gebeurd meteen na de viering van 11.00 uur.

De Pax Christi Buitenkapel kan dag en nacht een plekje zijn waar u in stilte kunt bidden, nadenken, bezinnen of mediteren.

Neemt u alvast een kijkje!!

Adri Appelman
a.j.w.appelman@treavalon.nl