Pax Christi vier(t)(de) gouden jubileum

Op 1 januari 1968 werd in Lelystad een zelfstandige katholieke parochie ingesteld met de naam “Pax Christi”. Dit heuglijke feit ligt 50 jaar achter ons en de geloofsgemeenschap viert dat in een reeks van evenementen gedurende de periode oktober 2017 tot juni 2018. Het absolute hoogtepunt in dat programma was een feestelijke eucharistieviering op zondag 7 januari waarin pastoor Hans Boogers en vepper Willem van de Burg voorgingen. Na afloop waren er sprekers die hun licht lieten schijnen op wat die 50 jaar ons heeft opgeleverd. Daarna was er in een gezellig samenzijn. waarin nog uitbundig werd nagepraat.
De sprekers waren;

– de burgemeester van Lelystad Ina Adema,
– vicevoorzitter van het parochiebestuur Frédérique Molendijken
– voorzitter van de locatieraad Hans Luiten

In de middag was na 15.00 uur een Open Huis zijn voor eenieder van binnen en buiten de geloofsgemeenschap. Zij kondendan nader kennismaken met onze geloofsgemeenschap, de Petruskerk en onze wijze van geloofsbeleving.

Maar ook de Flevopost en gemeente Lelystad berichten hier over

Pax50