Nieuws Lelystad

Givt in Lelystad

Voor mensen die geen contant geld meer bij zich hebben is er goed nieuws. Binnenkort zal het mogelijk zijn om met uw smartphone aan de collecte mee te doen. Hiervoor heeft u wel de Givt-app nodig en die is te downloaden op www.givtapp.net/download. Het blijft natuurlijk mogelijk om met contant geld mee te doen aan de collecte.

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. Maar dit heeft een aantal nadelen. Naast de muntjes voor de wagentjes bij de supermarkt, kunt u bijvoorbeeld ook tijdens de dienst bij de collecte in de problemen komen.

Voor die mensen hebben we goed nieuws, want binnenkort gaan wij van start met een nieuwe manier van collecteren, waarbij u met uw smartphone kunt doneren. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing maakt. Wilt u gebruik maken van deze service, dan heeft u de Givt-app nodig. Deze kunt u downloaden op www.givtapp.net/download.

Geeft u liever contant? Geen probleem, want naast het geven met uw smartphone kan u altijd contant geld geven aan de collecte.

De geplande uitvoering augustus/september 2017

Pax Christi Buitenkapel

We schrijven 29 mei 2016 12:12

Geschiedenis

Op maandag 29 februari heeft de firma SUPERNEON, hetzelfde bedrijf dat het grote kruis op de Petruskerk heeft geplaatst, het kruis van de Pax Christi Buitenkapel geplaatst en aangesloten. De week daarvoor heeft de Beheersgroep het nodige werk verricht om de stroomkabels naar de buitenkapel te geleiden.
Het kruis is aangesloten op de dag/nachtverlichting van de kerk en het zal het blijken of dit de juiste keus is.
Ook de lichtsterkte van het kruis is afgesteld en ook hier zal nog worden bekeken of dit de juiste sterkte is.
De ‘hufterproof-deur’ is eveneens aangebracht maar laten we hopen dat deze deur zijn kwaliteiten niet hoeft te bewijzen.

Het is wel symbolisch dat de buitenkapel in de Paastijd gerealiseerd is. Met dit verschil dat deze tijd tijd 40 dagen duurt en de tijdspanne van initiatief nemen en realiseren van de buitenkapel 19 maanden. Je zou kunnen zeggen: ‘Het is volbracht’ maar dat is het nog niet helemaal. Een echte kapel wordt ingezegend en de inzegening hoort op een bidprentje te staan. Gezien het moment van realiseren van de buitenkapel was het niet mogelijk om de kapel vóór de Pasen in te zegenen maar is dit op zondag 29 mei 2016 gebeurd meteen na de viering van 11.00 uur.

De Pax Christi Buitenkapel kan dag en nacht een plekje zijn waar u in stilte kunt bidden, nadenken, bezinnen of mediteren.

Neemt u alvast een kijkje!!

Adri Appelman
a.j.w.appelman@treavalon.nl

Beveiligd: Marktplaats (Lelystad)

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Om deze te kunnen bekijken, vul het wachtwoord hieronder in:

Voer je wachtwoord in om reacties te bekijken