Vormselvieringen 2018

Vormselviering.

Pappa’s, mamma’s, broers en zussen, opa’s en oma’s, peters en meters, tantes en ooms, vrienden en bekenden het was een mooie viering zaterdagavond 27 januari in de Petruskerk met 24 jonge mensen die gevormd zijn door bisschop Woorts. In Dronten zijn die zondag in twee vieringen een 40-tal jongeren gevormd. Dit keer zijn vier jaarlagen uitgenodigd van de eerste klas tot de vierde klas middelbare school met een enkeling uit groep acht. Een divers gezelschap, met z’n vier en twintigen een enthousiaste club van alle scholen en wijken uit Lelystad.

In samenwerking met pastoor Boogers zijn we in de voorbereiding vier avonden in de voorzaal van kerk bijeengekomen. Tekenen, spellen, toneel, gesprek, discussie, en mooie stukjes uit de bijbel gelezen met o.a. het verhaal van Jezus’ doop met een duif en een stem uit de hemel ‘jij bent mijn welbeminde’ en het pinksterverhaal ‘met vuur en energie aan de slag’. Een leuke manier van uitwisselen en opbouw. Maak een tekening van je idee voor je leven, wat is je droom voor een betere wereld, het koninkrijk van God. Stof genoeg om flink met elkaar van gedachten te wisselen. Een sterk begin en een goede doorstart. Voor een ieder, alle goeds toegewenst, we zien elkaar en, keep up the good spirit.

Met vriendelijke groet, Bart de Ree.